Përreth

Vicianum GreenFarm është një agro-biznes i vogël familjar i vendosur në Prishtinë, Kosovë, i angazhuar në kultivimin, përpunimin dhe paketimin e produkteve ushqimore. Vicianum u themelua në 2012 nga bashkëshortët Qefsere dhe Qemajl Vuçitërna. Ata studiuan dizajnin e modës në Paris në fund të viteve 70 dhe punuan pjesën më të madhe të jetës së tyre si sipërmarrës tekstili. Atë vit, ata vendosën të zhvillojnë pasionin e tyre për natyrën në një nga bizneset e para në Kosovë që prodhon dhe përpunon produkte ushqimore natyrore dhe inovative.


Përgjatë viteve, Qemajl dhe Qefsere kanë zgjeruar aktivitetin e biznesit të tyre nga kultivimi i shafranit dhe shpargut në prodhimin e më shumë se 60 llojeve të produkteve ushqimore për tregun lokal, shumë prej të cilave u prezantuan për herë të parë në Kosovë. Falë punës së tyre të jashtëzakonshme dhe bashkëpunimit të ngushtë me donatorët ndërkombëtarë, Vicianum tani ofron një gamë të gjerë produktesh – duke përfshirë lloje të ndryshme vaji, gjalpi, uthulla, konfigurime, çajra dhe erëza – në më shumë se 40 pika të shitjes. Ishte vendosmëria e familjes dhe pasioni i pafund që e ktheu Vicianum-in në një agro-biznes të suksesshëm dhe inovativ.